The Waste Land
Bij deze speciale vertoning is regisseur Chris Teerink aanwezig om over de film na te praten.
Ook ontvangt u een gratis boekje met het gedicht van T.S. Elliot en een nieuw gedicht van Ilja Leonard Pfeijffer, wat hij schreef naar aanleiding van de film. Ilja is een van de sprekers in de film en groot fan.

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The Waste Land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: Van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola.
The Waste Land is een film die diep ingaat op het beroemde gedicht. Eliot schreef een gedicht als een lappendeken en citeert uit Dante, het boeddhisme en het hindoeïsme. Regisseur Teerink laat in deze foto-film – met een soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van Eliots gedicht nog dwars door ons heden lopen. Geschreven in een tijd van crisis en onzekerheid, resoneert The Waste Land met de uitdagingen van onze eigen tijd, zoals klimaatverandering, politieke instabiliteit en de zoektocht naar ‘nieuwe’ betekenis in een snel veranderende wereld.

The Waste Land is overal en voert je van het grootstedelijke Londen naar het niemandsland in de Mojavewoestijn, en van het Italië van Ilja Leonard Pfeijffer langs de Poolse grens, tot aan India toe. We zien hoe het vooruitgangsdenken letterlijk stokt aan de grenzen van onze maatschappij. Duiders in dit landschap zijn oa schrijvers als Chris Keulemans en Ilja Leonard Pfeijffer, de bedenker van het basisinkomen econoom Guy Standing, celebrity socioloog Richard Sennett en "Gandhi of grain" Vandana Shiva.

Back to the agenda.