Boekpresentatie: Verheven ongemanierd, Mimi en Multatuli
Verheven ongemanierd' is een pakkende levensschets van Mimi en haar geliefde Multatuli, waarin de aanwezigheid van Mimi een wezenlijk element toevoegt aan het beeld van de schrijver.

Meer dan een biografie is 'Verheven ongemanierd' een verhaal over twee verweven levens, over een liefde die indruiste tegen het fatsoen, en over trouw tot aan het einde. Schrijfster Gaia van Bruggen komt tijdens de maand van de geschiedenis naar Bibliotheek Wassenaar om alles te vertellen over haar nieuwste boek.

Gaia (Geertruida) van Bruggen werd op 22 juni 1947 geboren in Pernis bij Rotterdam, maar groeide op in Delfzijl, in het noorden van Groningen. Toen zij zestien was verhuisde het gezin naar Haarlem en daar maakte zij de middelbare school af. In 1966 ging zij terug naar Groningen, om Nederlandse Taal- en Letterkunde te studeren, met hoofdvak Moderne Letterkunde en naar Utrecht voor een bijvak Vergelijkende Literatuurwetenschap. In haar laatste schooljaar maakte zij kennis met Multatuli, een levenslange fascinatie. Wat een werk, wat een sprankelende taal, wat een ideeën, zo schreef niemand. Na haar afstuderen met een scriptie over de zeven laatste jaren van Multatuli en Mimi Hamminck Schepel in het Duitse Nieder-Ingelheim en een onderzoekje ter plaatse, nam zij zich voor ooit eens over Mimi te gaan schrijven. Verheven Ongemanierd is het inlossen van dat voornemen.

Locatie: Bibliotheek Wassenaar
Datum: zaterdag 28 oktober 2023
Tijd: van 14.00 uur tot 15.30 uur
Kosten: leden € 7,50, niet-leden € 10,00

Back to the agenda.