Gezien: Leven met een oogaandoening | Marijke Osinga en Oogvereniging
Wat zou u doen als u minder gaat zien? Of als u als migrant met een oogaandoening in Nederland vrijgesteld wordt van het inburgeringstraject? Tijdens de bijeenkomst met Marijke Osinga (auteur van het boek ‘Gezien’’) en de Oogvereniging op zaterdag 7 oktober bij ontmoetingspunt Sophiekehuis is Wassenaar hoort u een aantal inspirerende verhalen van mensen die dit is overkomen.

Stel, u fietst graag, maar merkt toch dat u af en toe de stoepranden iets te laat ziet…..wat zou u doen? Hebt u nog perspectief als u minder gaat zien? Of, wat zou u doen als u als migrant met een oogaandoening de Nederlandse taal niet kunt leren doordat u wordt ontheven uit de inburgeringstraject? In het boek ‘Gezien’ van Marijke Osinga leest u wat u zou doen, u zou net als de geïnterviewden in het boek het beste uit het leven halen en blijven werken, een sociaal leven houden en van het leven blijven genieten.

Inspirerende verhalen
Op zaterdag 7 oktober 2023 geeft auteur van het boek ‘Gezien’ Marijke Osinga een presentatie van de inspirerende gesprekken die zij heeft gehad met een aantal mensen met een oogaandoening. Zij volgde voor dit project van de Oogvereniging ook een aantal migranten met een oogaandoening in hun zoektocht naar een nieuw bestaan in Nederland. Naast Marijke Osinga zullen tijdens de workshop ook Mark Scholten spreken, hij vertelt zijn eigen verhaal. Aan de wanden van de bibliotheek zullen in de dagen voorafgaand en de dagen aansluitend aan de workshop de prachtige foto’s uit het boek te zien zijn in groot formaat. Uiteraard hebt u als bezoeker de mogelijkheid het boek ‘Gezien’ te kopen tijdens de bijeenkomst.

Belevening
De Oogvereniging zal zich presenteren en aangeven wat zij kan doen voor mensen met een oogaandoening. Ten slotte bent u als bezoeker aan zet: Beleef hoe het is om minder te zien door middel van een simulatiebril en vindt uw weg met een taststok.

Informatie workshop
De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023 van 13.30 tot 15.30 uur bij Ontmoetingspunt Sophiekehuis: Van Zuylen van Nijeveltstraat 313, 2242 LJ Wassenaar.
De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom, kom omdat u of iemand naast u er mee te maken heeft of kom als u nieuwsgierig bent en meer zou willen leren of het zelf ervaren!

U kunt aanmelden door een gratis ticket te bestellen via deze website of uw naam achter te laten bij de balie van ontmoetingspunt Sophiekehuis.

Back to the agenda.