Opzoek naar je roots! cursus Stamboom onderzoek - beginners
Oktober is de maand van de geschiedenis, waarbij we vaak denken aan de lessen op school en de verhalen die we terugvinden in de musea en vele boeken. Maar wat weet je al over je eigen geschiedenis? Wie waren de ouders van je grootouders? en tot hoever gaat het terug?

De openbare bibliotheek Voorschoten-Wassenaar verzorgt, in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), afdeling Rijnland-Kennemerland, een cursus “op zoek naar je roots”, oftewel een cursus familie- / stamboomonderzoek voor beginners.

Deze cursus wordt verzorgd door Cees Jan van den Hoek , bestuurslid van de genoemde afdeling van de NGV. Hij heeft ruime onderzoekservaring in het uitzoeken van diverse familiestambomen.

De cursus is een mengeling van noodzakelijke theorie, praktijk, wetenswaardigheden, privacyregels, valkuilen, verwijzing naar relevante websites, tips et cetera. Na deze workshop bent u in staat om de eerste stappen te zetten om op zoek te gaan naar uw eigen roots en uw eigen stamboom of familiegeschiedenis samen te stellen!

Onderwerpen die onder andere aan de orde zullen komen:
• De start van het onderzoek, de eerste stappen ‘buitenshuis’,
• Burgerlijke stand en bevolkingsregister,
• Militairen in de familie,
• Bronnen in de 19e en 20e eeuw en primaire bronnen vóór 1811


Misschien dat u na het bezoeken van deze cursus ook “besmet” raakt met het “genealogie virus”! Zo ja, dan heeft u er een zeer interessante hobby bij voor de aankomende jaren!

Locatie: Bibliotheek Voorschoten
Datum: woensdag 4, 11, 18 en 25 oktober 2023
Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur
Kosten: leden € 55,- niet-leden € 69,- inclusief koffie/thee
Aantal deelnemers :min 5 max 15 personen.

Back to the agenda.