Voorjaarscursus Botanisch tekenen
De eerste bloemen komen weer tevoorschijn, het teken van een nieuw seizoen en een reden tot een wat lichter humeur voor velen: het voorjaar is er!

Dit jaar gaan we weer aan de slag met het tekenen van deze prachtige bloemen en planten in de lentecursus Botanisch tekenen.
We starten in de natuur tijdens de eerste bijeenkomst met een wandeling met gids over de Hertenkamp in Wassenaar om ze op te zoeken en te laten zien hoe rijk de omgeving waar we wonen eigenlijk is!


In de opvolgende drie bijeenkomsten in Bibliotheek Wassenaar krijg je na het observeren van de groeiwijze van de plant, inzicht in de details en de opbouw van de kleuren. Door al deze facetten te schetsen en samen te voegen ontstaat de compositie. Daarna wordt de tekening overgebracht op aquarelpapier. Door steeds laagje voor laagje een tea-wash van aquarelverf aan te brengen komt de aquarel tot stand.

Janneke van Laar, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In deze cursus maak je een begin met tekenen en leer je de fijne kneepjes van dit vak.

De start is de exclusieve wandeling met professionele gids over de Hertenkamp in Wassenaar. De drie opvolgende cursusdagen vinden plaats in de Bibliotheek Wassenaar waar het tijd is om zelf aan de slag te gaan met de inspiratie opgedaan op de Hertenkamp.

De benodigde materialen, die meegebracht moeten worden zijn voor de beginners en gevorderden:
-Potloden B2, HB, H2 en een vulpotlood HB is erg handig 0,5 mm/ 0,3 mm
-Transparant liniaaltje van 10 cm.
-Kneedgum
-Glad tekenpapier
-Eventueel een passer en een vergrootglas.

Voor de gevorderden: Ben je in het bezit van aquarelverf en een penseel met een goede punt, dan kun je dat gebruiken in de tweede les. Glad aquarelpapier, een waterbakje en tissues zijn dan ook noodzakelijk.

Meer informatie zie website

Locatie 10 mei 2023: Hertenkamp Wassenaar, Jagerslaan 11, Wassenaar
Locatie 17, 24 en 31 mei 2023: Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, Wassenaar
Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur
Kosten: leden € 79,00, niet-leden € 99,00 (inclusief consumpties, exclusief materialen)

Back to the agenda.