Lezing: de actualiteit van Annie M.G.
20 mei is de geboortedag van Annie M.G. Schmidt. Daarom is er rond die datum elk jaar de Annie M.G. Schmidtweek. Hoewel het 112 jaar geleden is dat ze werd geboren is vandaag veel van haar werk nog altijd actueel, in de lezing 'de actualiteit van Annie M.G. vertelt Joke Linders ons hier alles over.

We kennen Annie M.G. Schmidt als de koningin van woord en verbeelding voor grote én kleine mensen. Ze maakte de mooiste versjes, liedjes die nog altijd gezongen worden, ontroerende gedichten, fantasierijke verhalen, kritische columns, hoorspelen en musicals. Onder al dat moois schuilt een sterke verbondenheid met de medemens, kritische zin en een groot maatschappelijk engagement. Honderdtwaalf jaar nadat zij ter wereld kwam (20 mei 1911) blijken haar observaties nog altijd verrassend actueel. Hoe kan dat?

Joke Linders promoveerde in 1999 op het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt (Doe nooit wat je moeder zegt), was de samensteller van Het ABC van Annie M.G. en publiceerde in 2021 De tijd van elfjes is voorbij - zoals Annie Schmidt het zag. Met haar halen we een Schmidt-kenner pur sang naar de bibliotheek in Voorschoten.

Aan de hand van tal van fragmenten en afbeeldingen duiken we in het leven en werk van Annie MG Schmidt.

Locatie: Bibliotheek Voorschoten
Datum: maandag 22 mei 2023
Tijd: van 19.30 uur tot 21:00 uur
Kosten: leden € 7,50, niet-leden € 10,00


Back to the agenda.