Introductie Filosofie
April is de maand van de filosofie, leer meer over dit onderwerp tijdens de speciale filosofie introductie lezing in Bibliotheek Voorschoten.

Vandaag de dag mag filosofie zich verheugen op veel aandacht. Hoe zou dit komen en wat heeft de filosofie ons eigenlijk te bieden? In een toegankelijke lezing die u bij het onderwerp zal betrekken vertelt publieksfilosofe Jacqueline Duurland u hoe de filosofie tot stand is gekomen, wat eronder wordt verstaan en hoe filosofische inzichten ons kunnen helpen bij hoe wij tegen de wereld (en onszelf) aankijken.

De lezing wordt ondersteund door mooi beeldmateriaal, deels afkomstig uit haar bij Boom filosofie uitgegeven boekje Vinosofie (een proeve van drinken en denken) waarin de levensfilosofie alle aandacht krijgt. Mocht u er prijs op stellen dan kunt u dit boekje ter plekke kopen en/of laten signeren. Jacqueline Duurland ziet het als haar taak om filosofisch gedachtegoed op een aansprekende manier over het voetlicht te brengen en haar liefde voor de filosofie met u te delen. Een boeiende aftrap van de maand van de filosofie!

Locatie: Bibliotheek Voorschoten
Datum: maandag 3 april 2023
Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur
Kosten: leden € 7,50, niet-leden € 10,00


Tue Apr 18 7:30 pm

Back to the agenda.