Natuurlijk: dichter bij bloemen
Door twee Wassenaarse kunstenaars, die de handen ineengeslagen hebben, is een fraai vormgegeven boek tot stand gebracht. In het kader van de nationale poëzie week presenteren Janneke van laar (bekend in de bibliotheek van de cursussen botanisch tekenen) en Mieke van den Berg (bekend van de Wassenaarse Poëzie route) hun nieuwe boek: Natuurlijk, dichter bij bloemen.

Het was een stimulerend samenwerkingsproces, waarbij de tekeningen en de gedichten elkaar over en weer zijn gaan versterken. ‘Natuurlijk, dichter bij bloemen’, werd vanzelfsprekend de titel van het boek. Janneke en Mieke willen ook met dit boek der natuur in beeld en woord dichter bij de mensen brengen.

Bij de uiteindelijke selectie en volgorde van plaatsing in het boek is gekozen is om de natuur in het jaar te volgen door alle seizoenen: de groei in de lente, de bloei in de zomer en de vergankelijkheid in de herfst. De vergelijking met de seizoenen van een mensenleven ligt dan vaak voor de hand; dezelfde cyclische processen vinden ook in ons zelf en in ons eigen leven plaats. Het is een boek waarin de passie en vriendschap met de natuur in beeld en woord naar voren wordt gebracht, het is een boek om aan vrienden en familie cadeau te geven, want mensen voelen zich verwant aan de natuur omdat ze zich er in kunnen spiegelen en er graag met dierbaren wandelingen in maken om elkaar te steunen, te lachen, te luisteren en geïnspireerd te worden. Dat sluit mooi aan bij het thema van de 11e poëzie week: vriendschap.

Locatie: Bibliotheek Wassenaar
Datum: zaterdag 28 januari 2023
Tijd: van 14.00 uur tot 15.30 uur
Kosten: Gratis


Sat Jan 28 2:00 pm

Back to the agenda.