Aletta Jacobs: de geschiedenis tot leven
In Voorschoten hebben we een Roosje Vos- en Mathilde Wibauterf, Joke Smitlaan en ook het Aletta Jacobsplantsoen en het Alettahof. Niet altijd staan we erbij stil wat de rol van deze vrouwen is geweest om hun naam op een straatbordje te krijgen.
Jolanda Boere kruipt ter ere van internationale vrouwendag bij Bibliotheek Voorschoten in de huid van Aletta Jacobs en vertelt haar verhaal.


Jolanda Boere zal als Aletta Jacobs het levensverhaal vertellen van deze bijzondere vrouw, die meer dan 100 jaar geleden leefde. U kent haar misschien als eerste vrouwelijk arts of de vrouw die voor vrouwenkiesrecht heeft gezorgd. En welke rol heeft Aletta gespeeld bij de emancipatie van (werkende) vrouwen; welke bijdrage heeft zij geleverd voor de positie van prostituees; hoe heeft zij (met andere feministen) gezorgd voor vrouwenkiesrecht en vooral ook: hoe was haar privéleven?

U gaat Aletta Jacobs in levende lijve zien als arts en strijdster voor vrouwenkiesrecht. Met foto's zal haar levensverhaal tot de verbeelding spreken.

Locatie: Bibliotheek Voorschoten
Datum: maandag 6 maart 2023
Tijd: van 19.30 uur tot 20.30 uur
Kosten: leden € 7,50, niet-leden € 10,00 incl. consumptie


Mon Mar 6 7:30 pm

Back to the agenda.