The Innocents
"Regisseur Eskil Vogt laat ons herinneren hoe het was om kind te zijn, door zoveel mogelijk te laten zien hoe kinderen de wereld ervaren, inclusief het aanraken en voelen van alles om hen heen, en dat ook in het camerawerk te laten terugkeren. Door het zo functioneel inzetten van filmtechnieken en de vier uitstekende kindacteurs wordt de spanning, wanneer die wordt opgevoerd, bijna ondraaglijk."- Filmtotaal (4 sterren)

De 9-jarige Ida en haar gezin zijn net verhuisd naar een appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo. Het is zomervakantie en Ida moet met haar autistische zus Anna buitenspelen. Op het speelplein ontmoet Ida Ben, een eenzame jongen die gepest wordt door andere kinderen uit de buurt. Hij neemt Ida mee naar het bos en laat haar zien dat hij een flessendop kan laten bewegen met zijn geest. Anna, achtergelaten door haar zus op het speelplein, raakt tegelijkertijd bevriend met Aisha, een jong meisje met vitiligo. Anna kan niet praten, maar op een of andere manier kunnen de twee toch met elkaar communiceren. De vier kinderen raken bevriend en proberen van alles uit om hun nieuwe ontdekte gaven uit te testen. Anna en Aisha blijken niet alleen door telepathie met elkaar verbonden te zijn en Aisha helpt Anna zelfs met praten, tot grote vreugde van haar moeder. Ook Ben ontwikkeld steeds meer krachten en komt erachter dat hij in de hoofden van andere mensen kan kruipen en ze kan laten doen wat hij wil. Ben heeft echter weinig goeds in de zin met zijn nieuwe gaven en langzaam maar zeker veranderen de onschuldige spelletjes in gevaarlijke situaties met dood en verderf als gevolg…

The Innocents heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Fantastic Fest Jury Award voor Beste Regie en een European Film Award voor European Sound Designer.

Thriller, Drama
Land: Noorwegen
Gesproken taal: Noors
117 minuten

Back to the agenda.