Ellis van Zijll presenteert haar nieuwe boek ‘Het ibis hof’
Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van ‘Heks&Jager’ en ‘Hof van Doorns en Rozen’? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijl: Het ibis hof!

Wat als goden daadwerkelijk bestaan?

Yanara leidt een rustig leven als dochter van de tempelpriester. Samen met haar tweelingzus, Asenath, assisteert ze bij de dagelijkse rituelen. Helaas komen er steeds minder mensen opdagen bij deze diensten. Het geloof in de goden verwatert en dit lijkt onomkeerbaar. Dan verschijnt er een boodschapper van de Oppergod Ra. Hij nodigt de mensen uit afgevaardigden te sturen naar het Hof der Goden. Hen wordt een kans geboden bij de goden in de leer te gaan. Maar let wel, slechts enkelen zullen het Hof der Goden vinden, dat zich in de Raeb-woestijn bevindt. Zij die een ware toewijding aan de goden in hun hart dragen komen het tegen. Echter kunnen alleen zij die waardig bevonden worden, binnentreden,’ luiden zijn woorden. Yanara en Asenath worden geacht zich aan de levensgevaarlijke reis te wagen en gaan op zoek naar het Hof der Goden. Zullen ze het vinden en wat zullen ze daar aantreffen? Het ibis hof is een Young Adult verhaal waarin de genres Fantasy en Romance hand in hand gaan. In een wereld geïnspireerd op Oud-Egyptische mythologie spelen thema’s als onzekerheid, zelfvertrouwen en jezelf leren accepteren een grote rol.

Ellis: Al sinds groep 3 van de basisschool lees ik van alles en nog wat. De boeken van Paul van Loon, met name de Griezelbus en de Familie RIP serie, hebben mij geïnspireerd om zelf ook de pen op te pakken, rond 2009. Sindsdien heb ik altijd geschreven en niet enkel griezelverhalen.

In 2020 kwam mijn eerste Young Adult Fantasy boek uit bij Godijn Publishing: “Abdij van de nacht” is uitgekomen op 25 januari als onderdeel van de Boek10 lancering 2020.

Op 26 april 2022 is er het griezel jeugdboek van mijn hand “Nachtmerriewedstrijd” verschenen bij uitgeverij Hamley Books, dit onder mijn pseudoniem Ellis Van Steen.

Mijn nieuwe Young Adult Fantasy/Romance “Het ibis hof” komt uit bij Godijn Publishing op 14 mei 2022. Met dit boek wil ik laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.

Locatie: Bibliotheek Voorschoten Datum: donderdag 23 juni 2022 Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur Kosten: leden € 5,00, niet-leden € 6,00 inclusief consumptie
Thu Jun 23 7:30 pm

Back to the agenda.