Fan van Lucinda Riley? Kom dan zeker naar Jet Nijland!
Met Zwaluwdans debuteert deze Voorschotense schrijver
Ontmoet de plaatselijke Lucinda Riley tijdens de Boekenweek in Bibliotheek Voorschoten op woensdag 13 april.

De Voorschotense Jet Nijland schreef haar debuutroman ‘Zwaluwdans’ en neemt je mee in haar reis van schrijven tot de publicatie. Een avond voor liefhebbers van historische verhalen, romantische literatuur en mensen die dromen van hun eigen boek. Je krijgt een teaser van haar tweede boek waar Jet nu aan schrijft. En afsluitend is er ruimte om Jet het hemd van het lijf te vragen.

Over Zwaluwdans
Als Elisa na bijna dertig jaar een mysterieuze brief krijgt van haar Spaanse vader, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Er staat in dat ze een huis in Sevilla erft. Ze laat haar saaie bestaan in Nederland achter zich en vertrekt naar de stad van palmbomen, paleizen en de flamencomuziek. Daar komt ze meer te weten over de onvoltooide liefdesgeschiedenis van Nando en Neva. Ze werden verliefd op elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar hun status en de politieke verdeeldheid maakten hun toekomst onmogelijk. Kan hun liefde de haat en de verdeeldheid alsnog overwinnen?

femleest: “Wat een mooi en ontroerend verhaal over liefde en vriendschap, maar ook hoe een liefde bijna onmogelijk lijkt te zijn.”

Boekensteeg: “Ondanks dat het boek een historische roman is, kent het zeker ook feelgood. Voor mij was dit debuut van hoge kwaliteit en is Nijland een auteur om in de gaten te houden. Een aanrader wat mij betreft.”

Perfecte buren: Ik heb genoten van dit liefdesverhaal en ben benieuwd naar meer van Nijland!

Zwaluwdans is te leen bij Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, als e-book en luisterboek bij de Online Bibliotheek en tijdens deze avond ook te koop als fysiek boek voor € 17,95. Bovendien zet Jet er die avond desgewenst een persoonlijke boodschap voor je in.

Over Jet Nijland
Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar de Randstad. Met haar man Jochem en kat Maus woont ze in Voorschoten. In haar vrije tijd leest en reist ze graag. Tijdens een vakantie in Sevilla inspireerde het prachtige Casa de Pilatos haar tot het schrijven van haar debuut Zwaluwdans.

Beleef je eerste liefde tijdens de Boekenweek
Op een roze wolk of juist hartverscheurend ludduvuddu. We hebben er vast allemaal herinneringen aan, die allereerste liefde. Tijdens de Boekenweek van 9 tot en met 18 april kun je je laten meeslepen naar die bijzondere tijd.

Locatie: Bibliotheek Voorschoten
Datum: woensdag 13 april 2022
Tijd: van 20.00 uur tot 21.30 uur
Kosten: leden € 5,00, niet-leden € 6,00 inclusief drankje

Back to the agenda.